Husk facaden, når du har fået renoveret dit tag

Håndværker foran en mur
Husk facaden, når du har fået renoveret dit tag
Henrik Andersen
-
05/09/2022
-

Skal du have renoveret taget på dit hus? Så kan det i mange tilfælde betale sig også at få lavet andre forbedringer af din bolig – eksempelvis at få facaden renoveret. Det vil skabe et smukt samspil mellem det nye tag, og dermed vil hele det æstetiske indtryk af din bolig blive hævet. Det smitter af på både vurderingsprisen og helhedsindtrykket.

Få renoveret både tag og facade samtidig

Der er flere grunde til, at du bør få renoveret facaden på din bolig, når du også får renoveret dit tag. Først og fremmest er det vigtigt at have et godt tag på boligen, da det er blandt de vigtigste konstruktioner. Det er taget, som beskytter boligens indvendige konstruktioner mod vand og fugt, og et utæt tag kan forårsage stor skade på din bolig.

Det er dog også vigtigt, at dit hus gør et godt indtryk, da det smitter af på vurderingsprisen. Hvis du planlægger at sælge din bolig i fremtiden, vil potentielle købere blive afskrækket af en gammel og nedslidt facade – og derfor kan det være en god idé at få renoveret facaden, når du alligevel skal have taget renoveret.

Hvordan får jeg den bedste pris på renovering?

Ofte vil du kunne få en god pris, hvis du hyrer det samme firma til at renovere både taget og facaden på din bolig. Samtidig vil det være en nemmere løsning, da huset ofte er ubeboeligt, når der bliver lagt tag. Derfor kan du lige så godt slå to fluer med ét smæk, så du ikke skal være væk fra hjemmet i længere tid end højest nødvendigt.

Når du skal vælge virksomhed, er det væsentligt, at du ikke bare vælger de første og de bedste til opgaven. I stedet bør du gå efter en virksomhed, som både kan renovere dit tag og din facade på samme tid, så du ikke skal hyre to forskellige virksomheder til at løse opgaven, da det bliver dyrere.

Det vil smitte af på prisen, da mange tager et ‘opstartsgebyr’, og det kommer til at øge regningen. Herudover kan det være en god idé at sætte dig ind i, hvad de enkelte ydelser koster, før du påbegynder din søgen efter en virksomhed, som kan løse opgaven. Du kan se priser på tagrenovering her.

Indhent tilbud fra flere forskellige virksomheder

Du bør desuden sørge for at indhente tilbud fra flere forskellige virksomheder, før du træffer din endelige beslutning. På den måde kan du være sikker på, at du får den bedst mulige pris, da du kan sammenligne tilbud fra flere forskellige virksomheder. Det giver dig indblik i de aktuelle priser, så du kan vælge dem, hvor du får mest for pengene.

Herudover er det værd at være opmærksom på, at en tag- og facaderenovering er et stort arbejde, og at det vil tage noget tid at gennemføre. Du bør derfor være tålmodig, da der kan gå flere uger, før arbejdet er afsluttet. Men det er det hele det hele værd i sidste ende, når du ser det smukke resultat.

Copyright 2024 - Pilanto Aps
Test din viden om Afrika og vær med i lodtrækningen om et gavekort til Salling Group på 1.500 kr.
Start quiz her!